Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

EMAS

Το Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου (EMAS) είναι ένας μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του οποίου αναγνωρίζονται οι οργανισμοί εκείνοι που βελτιώνουν τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις σε διαρκή βάση. Η συμμετοχή στο EMAS είναι εθελοντική. Το Σύστημα βασίζεται στον Κανονισμό (ΕΚ) 1221/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ στις 11-01-2010, αντικαθιστώντας τον Κανονισμό (ΕΚ) 761/2001.

Υπάρχει πολλές φορές ο κίνδυνος ένα Σύστημα Διαχείρισης να ιδωθεί ως μία πρόσθετη ανούσια γραφειοκρατία, που επιβάλλεται προκειμένου η επιχείρηση να αποκτήσει ένα τυπικό πιστοποιητικό από έναν Οργανισμό Πιστοποίησης.

Η ουσία ενός Συστήματος Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου είναι η συνειδητοποίηση ότι οι περιβαλλοντικές επιδόσεις σας είναι αποτέλεσμα μίας σειράς Διοικητικών και Τεχνικών Διαδικασιών που ακολουθείτε συνειδητά ή ασυνείδητα.

Η εξασφάλιση της συνεχούς βελτίωσης των περιβαλλοντικών επιδόσεων δεν έρχεται μόνη της.

Περνάει ακριβώς από την συνειδητοποίηση και τον Συστηματικό έλεγχο αυτών των διαδικασιών σε κάθε επιμέρους φάση τους και ως σύνολο.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top
espa
espa