Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ISO 22000:2018

Το ISO 22000:2018 είναι ένα Διεθνές Πρότυπο που μπορεί να εφαρμοστεί από όλες τις επιχειρήσεις στην αλυσίδα τροφίμων, ανεξαρτήτως μεγέθους και πολυπλοκότητας. Περιλαμβάνονται επιχειρήσεις άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενες σε ένα ή περισσότερα στάδια της αλυσίδας τροφίμων (π.χ. επιχειρήσεις παραγωγής των ζωοτροφών, συγκομιδής γεωργίας, παραγωγής συστατικών, μεταποίησης, λιανικής, διάθεσης τροφίμων, τροφοδοσίας τροφίμων, υπηρεσιών καθαριότητας και απολύμανσης, μεταφοράς, αποθήκευσης και διανομής καθώς και προμηθευτές εξοπλισμού, καθαριστικών και απολυμαντικών, υλικών συσκευασίας και άλλα υλικά σε επαφή με τρόφιμα).

Το ISO 22000:2018 αποσκοπεί στην εναρμόνιση, σε παγκόσμια κλίμακα, των απαιτήσεων για τη διαχείριση της ασφάλειας τροφίμων από τις επιχειρήσεις στην αλυσίδα τροφίμων. Ειδικότερα προορίζεται για επιχειρήσεις που επιδιώκουν, πέραν των νομικών απαιτήσεων, να εφαρμόσουν ένα σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων εστιασμένο, συνεκτικό και ολοκληρωμένο. Το πρότυπο απαιτεί την ικανοποίηση των εφαρμοστέων νομικών και κανονιστικών απαιτήσεων μέσω του συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων.

Το ISO 22000:2018 προδιαγράφει τις απαιτήσεις για το σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων μίας επιχείρησης στην αλυσίδα τροφίμων που χρειάζεται να αποδείξει την ικανότητα του στον έλεγχο των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων ώστε να διασφαλίζεται η παροχή ασφαλών τροφίμων στον καταναλωτή.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top
espa
espa